Ασφαλιστικό και φορολογικό κατά παραγγελία ΕΕ και ΔΝΤ

606x340_329780Τα πράγματα είναι απλά: Αν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο «προωθεί τη δίκαιη και αναλογική κατανομή των φορολογικών βαρών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων», όπως έγραφε η Αυγή την Πέμπτη 5 Μαΐου, είναι δηλαδή ένας νόμος που διέπεται από …κοινωνική ευαισθησία, τότε τι ελπίδα έχουν να τους λυπηθούν οι Ευρωπαίοι και να δώσουν το πράσινο φως για την αξιολόγηση στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας 9 Μαΐου; Γιατί βιάζονται να το ψηφίσουν; Αν αντίθετα θέλουν με αυτό το νόμο να κάνουν επίδειξη δουλικότητας, όπως πραγματικά συμβαίνει νομοθετώντας από μόνοι τους πριν καν οι πιστωτές ολοκληρώσουν την αξιολόγηση, τότε δεν μπορεί παρά να είναι ένα νομοσχέδιο βαθιά αντιλαϊκό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πιστωτών και στα χνάρια όλων των άλλων φορολογικών και ασφαλιστικών νόμων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το 2010.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Μάρτυρας τα όσα περιγράφονται στις τελευταίες σελίδες της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει το αντι-ασφαλσιτικό και φορο-ληστρικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψηφίζει «νύχτα» κατά την πάγια πρακτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Συνολικά μόνο για την 4ετία 2016- 2019 θα επιφέρει εξοικονομήσεις ύψους 8,2 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, στόχος των αλλαγών είναι η δημοσιονομική προσαρμογή που θα διευκολύνει το στόχο δημιουργίας πλεονασμάτων, ώστε να εξοφληθεί εύκολα το δημόσιο χρέος, προς όφελος των δανειστών. ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έτσι για μια ακόμη φορά μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα και ψυχρούς εκτελεστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, αναλαμβάνοντας να ψηφίσουν όσα ο παραδοσιακός δικομματισμός δεν μπόρεσε λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων.

Ας δούμε λοιπόν με τις δικές τους διατυπώσεις ποιοί θα πληρώσουν το …μάρμαρο της προσαρμογής. Αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποδεικνύοντας με αριθμούς ότι με το νέο νόμο οι συνταξιούχοι θα φτωχύνουν ακόμη περισσότερο, καθώς οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα: «Ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης από το 2020 και εφεξής ποσού 900 εκ. ευρώ περίπου από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, η οποία για τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019 περιορίζεται… από τον επανακαθορισμό κατά το αυστηρότερο των κριτηρίων χορήγησής του. Εξοικονόμηση από: Τη μείωση της ετήσιας δαπάνης για τους νέους συνταξιούχους του δημοσίου και του ΕΦΚΑ ύψους… 345 εκ. ευρώ ως το έτος 2019 (άρθρα 7, 8, 28 και 30). Τη μείωση της ετήσιας δαπάνης οικογενειακών παροχών για τους νέους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ ύψους… 21 εκ. ευρώ ως το έτος 2019 (άρθρα 10 και 27). Τη μείωση της ετήσιας δαπάνης για συντάξεις λόγω θανάτου του δημοσίου και του ΕΦΚΑ ύψους 177 εκ. ευρώ ως το 2019 (άρθρα 12 και 17). Τη μείωση της ετήσιας δαπάνης για συντάξεις του δημοσίου και του ΕΦΚΑ, λόγω της εφαρμογής ανώτατου ορίου σύνταξης ύψους 22 εκ. ευρώ για το 2016 και 38 εκ. ευρώ για καθένα από τα έτη 2017 και 2018 (άρθρα 13 και 27). Τη μη καταβολή αυξήσεων κατά το έτος 2018 στους υφιστάμενους  συνταξιούχους του δημοσίου και του ΕΦΚΑ ύψους 187 εκ. ευρώ (άρθρα 14 και 33). Τη μη καταβολή αυξήσεων σε υφιστάμενους συνταξιούχους του δημοσίου και του ΕΦΚΑ λόγω συμψηφισμού των αυξήσεων αυτών με τις αρνητικές προσωπικές διαφορές που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ύψους 76 εκ. ευρώ, η οποία θα επέλθει στον προϋπολογισμό του έτους 2019 (άρθρα 14 και 33). Ετήσια μελλοντική εξοικονόμηση από την αύξηση του ορίου ηλικίας για την καταβολή της σύνταξης σε πολιτικούς υπαλλήλους που απολύονται από το 65ο στο 67ο έτος της ηλικίας τους και πολλά άλλα.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει την πραγματικότητα και εξαπατά την κοινωνία όταν εμφανίζει τα μέτρα σχεδόν ως φιλολαϊκά. Η αλήθεια είναι ότι το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν την Κυριακή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα φτωχύνειπαραπέρα τον λαό και θα οξύνει στο έπακρο τις κοινωνικές αντιθέσεις. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μείνει στα χαρτιά και να μην ψηφιστεί εξ αιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πριν το Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: