Home » 2015 » Αλλάζει τα δεδομένα στην Παλαιστίνη η τρίτη Ιντιφάντα (Πριν, 18/10/2015)

Αλλάζει τα δεδομένα στην Παλαιστίνη η τρίτη Ιντιφάντα (Πριν, 18/10/2015)

Archives

intiΜπροστά σε ευρήματα που ξαφνιάζουν και προκαλούν πονοκέφαλο βρίσκονται αναλυτές και υπηρεσίες του σιωνιστικού κράτους που μελετούν τα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών της τρίτης Ιντιφάντα, η οποία αισίως εισήλθε στην τρίτη της εβδομάδα, και συχνά χαρακτηρίζεται ως Ιντιφάντα της Ιερουσαλήμ. Κι αυτό επειδή την οργή των Παλαιστινίων προκαλεί η προσπάθεια της κυβέρνησης Νετανιάχου να αλλάξει το καθεστώς της ιερού τεμένους του Αλ Ακσά, που αποτελεί ιερό τόπο και για τους Εβραίους και για τους Άραβες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους Άραβες.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι μάχονται στους δρόμους της ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου κατοικούν οι Άραβες, είναι άγνωστοι στις αρχές, ασυνήθιστα νέοι για τον μέσο μαχητή των ιστορικών αντιστασιακών παλαιστινιακών οργανώσεων ισλαμικής ή μαρξιστικής προέλευσης (Χαμάς, Λαϊκό Μέτωπο, κ.α.), που σημαίνει ότι δεν συμμετείχε στην προηγούμενη Ιντιφάντα η οποία τελείωσε το 2003, συχνά προέρχονται από μεσαία στρώματα, χωρίς να έχουν δεσμούς με πολιτικές οργανώσεις, ενώ προκαλεί δέος η επιμονή τους. Συχνά τους χαρακτηρίζουν ως «μοναχικούς λύκους».

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά προφανώς δεν σημαίνουν ότι η τρίτη Ιντιφάντα που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 32 Παλαιστινίων και 8 κατακτητών θα πετύχει εκεί που απέτυχαν οι άλλες δύο. Το εβραϊκό κράτος ενδεχομένως να ξεμπερδέψει ευκολότερα μαζί της, ειδικά αν καταφεύγει σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό στις φασιστικές πρακτικές που χρησιμοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα (κατά παράβαση μάλιστα αρχαιοτάτων νόμων που έγιναν σεβαστοί ακόμη και στις πιο αδυσώπητες μάχες της ιστορίας) όπως η μη επιστροφή των νεκρών Παλαιστινίων έτσι ώστε η κάθε ταφή να μη μετατρέπεται σε διαδήλωση εναντίον της κατοχής. Σημαίνουν όμως ότι κανένας Παλαιστίνιος δεν έμαθε να ζει με την κατοχή της γης του και τις καθημερινές ταπεινώσεις των εκατοντάδων σημείων ελέγχων, από τους Ναζί του 21ου αιώνα, όπως διακαώς επιθυμεί εδώ και δεκαετίες όλο το πολιτικό σύστημα του Σιωνισμού. Η ασυμβίβαστη στάση των Παλαιστινίων αποτυπώθηκε ανάγλυφα και σε μια δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες, βάσει της οποίας η λύση των δύο κρατών δεν συναντάει ιδιαίτερη απήχηση, ενώ η καθαρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ένοπλη Ιντιφάντα.

Η στάση των Παλαιστινίων αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για τους Σιωνιστές που έχουν δημιουργήσει ένα κράτος απαρτχάιντ και βλέπουν την παλαιστινιακή κοινωνία να απορρίπτει το «ειρηνικό πέρασμα» στο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει και για τους ίδιους σωτηρία. Η τρίτη Ιντιφάντα αμφισβητεί και την εξωνημένη ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής, που αρκετές φορές τις προηγούμενες μέρες έστειλε την αστυνομία της να συνδράμει την αστυνομία των κατακτητών στις καθημερινές οδομαχίες στο κέντρο της Ιερουσαλήμ.

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Κείμενο συμβολής

Για το παρόν και το μέλλον της Αριστεράς

%d bloggers like this: