ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΟΤΕ: Στα σκουπίδια το απόρρητο (Πριν, 1/12/2013)

ote kafaoΜια τροπολογία σκάνδαλο ετοιμάζεται να περάσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα από νομοσχέδιο που αφορά την «κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων». Η τροπολογία, όπως κατήγγειλε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στον ΟΤΕ, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζιτών και του ΟΤΕ. Με βάση την φωτογραφική αυτή διάταξη μένει άθικτο το ασφαλιστικό καθεστώς στο μέλλον για όσους εργαζόμενους μπουν τώρα σε προγράμματα εθελούσιας συνταξιοδότησης. Είναι εμφανές ότι έτσι δίνει επιπλέον κίνητρα να αποδεχτούν τα σχέδια εθελούσιας όσοι διστάζουν καθώς γι’ αυτούς αποκλείονται δυσμενείς αλλαγές, για παράδειγμα στα όρια ηλικίας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Τραπεζίτες και ΟΤΕ θα αποδειχτούν άμεσα ωφελημένοι καθώς τα προγράμματα εθελουσίας που ήδη τρέχουν θα γίνουν πιο ελκυστικά. Ειδικότερα η θυγατρική της Ντόιτσε Τέλεκομ έχει αναγγείλει πρόγραμμα εθελουσίας συνταξιοδότησης μέσω του οποίου σκοπεύει να δείξει την πόρτα της εξόδου σε 1.100 εργαζόμενους περίπου. Μέρος δε αυτού του (ακριβού για τον ΟΤΕ) προσωπικού θα αναπληρωθεί με κακοαμειβόμενους εργαζόμενους που προσλαμβάνει από τις δουλεμπορικές εταιρείες ΟΤΕplus και E-Value.

Συστηματικά παραβιάζει ο ΟΤΕ τις οδηγίες που διασφαλίζουν το απόρρητο των επικοινωνιών

Τα προβλήματα όμως που γεννιούνται για τον ΟΤΕ ξεπερνούν κατά πολύ την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων ή την μείωση των μισθών που πετυχαίνει οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση χρησιμοποιεί τις εταιρείες ενοικίασης προσωπικού. Κι ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι το προσωπικό του ΟΤΕ έρχεται σε άμεση επαφή και χειρίζεται δίκτυα επικοινωνιών, διαθέτοντας άμεση πρόσβαση στις καθημερινές επικοινωνίες όλων των πολιτών της χώρας. Η αδιαφορία δε που επιδεικνύει η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ σχετικά με το θέμα του απορρήτου είναι τέτοια ώστε χρησιμοποιεί προσωπικό από δουλέμπορους ακόμη και γι’ αυτές τις εργασίες. Το κάνει μάλιστα παραβιάζοντας σαφείς οδηγίες της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Η ανεξάρτητη αρχή απαντώντας σε ερώτηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων του οργανισμού είχε αναφέρει ότι «ο ΟΤΕ οφείλει να ορίζει υπεύθυνο για την εποπτεία των συνεργατών του ή παρεπόμενων συνεργατών τους που αποκτούν πρόσβαση σε εξοπλισμό, λογισμικό ή δεδομένα του οργανισμού». Ενώ, σε άλλο σημείο ανέφερε πως άτομα που ανήκουν στο προσωπικό της OTEplus «εργάζονται καταρχήν υπό τις οδηγίες και την εποπτεία στελεχών του ΟΤΕ και σε μερικές απλές περιπτώσεις νέων συνδέσεων ή ατομικών βλαβών και μόνο, μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα». Πρόκειται για οδηγίες που αν και αφορούν το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, παραβιάζονται κατάφωρα από τον ΟΤΕ. Τίποτε δεν τηρείται! Με ευθύνη έτσι του ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ έχει πρόσβαση στις επικοινωνίες μας προσωπικό που απασχολείται ευκαιριακά από τις δουλεμπορικές εταιρείες, χωρίς να μπορεί κανείς να εγγυηθεί με ποιο τρόπο χρησιμοποιεί τις πληροφορίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Κατά τ’ άλλα η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ κι η πώληση του μάλιστα στον γερμανικό γίγαντα της Ντόιτσε Τέλεκομ θα αναβάθμιζε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Και σήμερα δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ούτε καν το απόρρητο…

One thought on “ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΟΤΕ: Στα σκουπίδια το απόρρητο (Πριν, 1/12/2013)”

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: