Home » 2011 » Με πολιτικά κριτήρια η απόλυση του Άρη από τον Σκάι (Πριν, 3 Απρίλη 2011)

Με πολιτικά κριτήρια η απόλυση του Άρη από τον Σκάι (Πριν, 3 Απρίλη 2011)

Κείμενο συμβολής

Για το παρόν και το μέλλον της Αριστεράς

Archives

Σε αιχμή του δόρατος στην επίθεση της κυβέρνησης έχει εξελιχθεί το συγρότημα Αλαφούζου! Αυτό δείχνει η η προκλητική απόλυση του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου, που διατηρούσε μια από τις εκπομπές με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στο ραδιοσταθμό του Σκάι. Παρ’ όλα αυτά ο Άρης απολύθηκε για πολιτικούς λόγους και όχι για λόγους μείωσης του κόστους, όπως επικαλέστηκε η ιδιοκτησία προκειμένου να αποκρύψει τη λογοκρισία που ασκεί και να μην εκτεθεί στην κοινωνία – κάτι που δεν απέφυγε.
Ειδικότερα ο Άρης βρέθηκε στο στόχαστρο της εργοδοσίας λόγω των ριζοσπαστικών και ασυμβίβαστων απόψεων που υιοθετούσε και μετέδιδε από την επιτυχημένη εκπομή του Infowar σε θέματα που αφορούν το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το κοινωνικό ζήτημα. Απολύθηκε επίσης επειδή είχε το πολιτικό σθένος να μην υπογράψει την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση οριζόντιας μείωσης των μισθών που επέβαλε η ιδιοκτησία. Για τον ίδιο λόγο η οικογένεια Αλαφούζου απέλυσε και έναν τεχνικό που είχε κι αυτός αρνηθεί να υπογράψει.
Η μακαρθική δίωξη του Άρη εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα εξόντωσης πρωτοπόρων δημοσιογράφων και εργαζομένων στον Τύπο, όπως έδειξε και η περίπτωση της απόλυσης της Ιωάννας Καζάκου, που ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στις Αττικές Εκδόσεις.
Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου και του τεχνικού του Σκάι εξέδωσε το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο όπου αναφέρει πως «παρά τις μπαρούφες περί ελεύθερης ενημέρωσης, πλουραλισμού και αξιοκρατίας, στο δικό τους μοντέλο για τα ΜΜΕ δεν χωρούν οι αιρετικές φωνές, που εκφέρουν λόγο αιρετικό». Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, που τονίζει: «Τον Άρη τον ξέρουμε από παλιά… Ήταν μαζί μας στο “Στόλο της Ελευθερίας”. Κινδύνεψε. Στάθηκε με αξιοπρέπεια μαζί με εμάς στη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών ένοπλων ναυτικών δυνάμεων στη θάλασσα και τους ισραηλινούς μηχανισμούς καταστολής στο ανακριτικό κέντρο του Άσντοτ και στην φυλακή της Μπιρ Σίμπα». Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης ο Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα στην οποία αναφέρει για τον Άρη: «Είναι ένας νέος δημοσιογράφος, με αξιοπρέπεια, ικανότητα, αγωνιστική διεκδικητική στάση γεμάτος ευαισθησίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας. Ζητάμε την επαναπρόσληψη του Άρη και των υπολοίπων εργαζομένων που απολύθηκαν. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός του ομίλου Αλαφούζου δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε να κατακλειστεί ο Σκάι με φωνές διαμαρτυρίας μέχρι να υποχρεωθεί να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις».
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: