«Ηλεκτροσόκ, εξ επαφής πυροβολισμοί κι ενέσεις από κουκουλοφόρους γιατρούς» (Επίκαιρα 3-9/6/10)

Σκηνές χιτλερικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και μεσαιωνικών βασανιστηρίων μετέφεραν οι πρώτοι έλληνες μέλη της διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης Ένα καράβι για τη Γάζα, που έφτασαν από το Ισραήλ στην Αθήνα. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια την κτηνώδη συμπεριφορά των ανθρωπόμορφων τεράτων του Ισραήλ ενώ πριν από κάθε τι άλλο κατήγγειλαν την κατάληψη των ελληνικών πλοίων, την αιχμαλωσία και απαγωγή των ελληνικών πληρωμάτων και επιβατών, την στέρηση δικαιωμάτων τους κι επίσης την κλοπή των πλοίων και της ανθρωπιστικής βοήθειας από το εβραϊκό κράτος.

Κατ’ αρχήν όμως περιέγραψαν τις εγκληματικές ευθύνες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που τις κρίσιμες ώρες όταν δηλαδή εκδηλώθηκε η πειρατεία των σιωνιστών στα ελληνικά πλοία, οι αρμόδιοι δεν σήκωναν καν τηλέφωνα για να απαντήσουν στα ελληνικά πληρώματα που ζητούσαν κατεπειγόντως οδηγίες! Ενώ στη συνέχεια ακόμη κι όταν έφθασαν οι πρώτοι Έλληνες, οπότε είχαν σαφή εικόνα για τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί, κύριο μέλημά τους ήταν να δηλώνουν πως όλοι είναι καλά. Έφτασαν δε στο σημείο να ζητήσουν από τα μέλη της αποστολής να δηλώσουν πως δεν έπαθαν τίποτε, όπως κατήγγειλε έλληνας ακτιβιστής! Οι λόγοι δεν είναι καθόλου τυχαίοι, ούτε το έκαναν για να καθησυχάσουν τους συγγενείς. Το υπουργείο Εξωτερικών συσκότιζε την πραγματικότητα για να μη φανεί η δουλική στάση του απέναντι στους Ισραηλινούς! Κι όλα αυτά γιατί διαφορετικά ένα κράτος που σεβόταν τα κυριαρχικά του δικαιώματα έπρεπε να καταγγείλει το γεγονός δημόσια, να ζητήσει εξηγήσεις, ακόμη και να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το κράτος – παρία της Μεσογείου!

Κατά κοινή ομολογία όλων όσων πήραν το λόγο στη συνέντευξη, πολύ άσχημα χτυπήθηκε από πολλές δεκάδες αστυνομικούς και στρατιώτες που τον είχαν περικυκλώσει η ψυχή της ελληνικής αποστολής και καθηγητής, Βαγγέλης Πισσίας. Μάλιστα μέλη της ελληνικής αποστολής είδαν κουκουλοφόρους γιατρούς να του κάνουν ενέσεις παρά τη θέλησή του, κι ενώ τον κρατούσαν ακινητοποιημένο ισραηλινοί στρατιώτες.

Οι περιγραφές ήταν συγκλονιστικές και μόνο οργή μπορούν να προκαλούν γι αυτό το κράτος – κηλίδα ντροπής, όπως ήταν το απαρτχάιντ μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ο Μιχάλης Γρηγορόπουλος που συμμετείχε στο πλήρωμα του πλοίου Ελεύθερη Μεσόγειος περιέγραφε πως του ζητούσαν να υπογράψει έγγραφα που ήταν γραμμένα στα εβραϊκά, χωρίς να του δίνουν μεταφραστή, ενώ όλη την ώρα τους βιντεοσκοπούσαν στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου. Ο ίδιος όπως κι όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή γύρισε πίσω μόνο με τα ρούχα του. Ο εβραϊκός στρατός του έκλεψε ότι αντικείμενο αξίας είχε μαζί του! Ο Δημήτρης Γελάλης περιέγραψε πως ο καπετάνιος χτυπήθηκε με λύσσα από τους ισραηλινούς πειρατές επειδή αρνούταν να παραδώσει το πηδάλιο του σκάφους. Ρεπόρτερ δε του Αλ Τζαζίρα χτυπήθηκε άσχημα στο μάτι όταν ισραηλινός του επιτέθηκε με το κοντάκι του όπλου του. Σοβαρά τραυματίστηκε κι ο Μιχάλης Τικτόπουλος με πλαστικές σφαίρες που του έριξαν εξ επαφής και με ηλεκτροσόκ που του έκαναν με όπλο τέιζερ, επειδή έβαλε το σώμα του ανθρώπινη ασπίδα για να μην περάσουν στο καράβι οι ισραηλινοί πειρατές. Ο Άρης Παπαδοκοστόπουλος περιέγραψε σκηνές επίγειας κόλασης με τα καράβια που δέχονταν την επίθεση του εβραϊκού στρατού να χάνονται ακόμη και σε απόσταση 500 μέτρων σε ένα σύννεφο καπνού. Μετά δεν την αποβίβασή τους στο ισραηλινό λιμάνι, όπου είχε απαγορευτεί η παρουσία δημοσιογράφων και διπλωματών, οι Ισραηλινοί τους ανάγκασαν να μείνουν γυμνοί όλη τη νύχτα μέσα στο κρύο. Όσοι δε οδηγήθηκαν στη φυλακή έμειναν όλο το βράδυ, παρά την κούραση που είχαν, με φώτα μεγάλης ισχύος αναμένα ώστε να μην κλείσουν μάτι. Τέλος, ο Πετρογιάννης Θανάσης όταν ζήτησε νερό για να πάρει κάποια χάπια του, η απάντηση που εισέπραξε ήταν πως «δεν έχετε έρθει για τουρισμό»! Στον ίδιο ανήκει και μια αισιόδοξη νότα που ακούστηκε: «Παρόλα αυτά εγώ θα ξαναπάω με στόχο να φτάσω στη Γάζα. Την άλλη φορά θα τα καταφέρουμε»!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.